Pasaréti Karitász

A PLÉBÁNIAI KARITÁSZ ELÉRHETŐSÉGE:
e-mail cím: pasaret.karitasz@gmail.com
vagy a templom portáján lehet üzenetet hagyni (H-SZO.: 8.00-20.00, V.: 8.00-12.00)

2018


TANSZERGYŰJTÉS!!!

Az Pasaréti Karitász tanszergyűjtést szervez rászoruló budapesti és vidéki családok javára.

A még jó állapotú, használt, tiszta iskolatáskákat, tanszereket június 16-24., illetve augusztus 25-szeptember 2-ig lehet leadni a portán. Természetesen új füzeteket, íróeszközöket, stb. is elfogadunk. (Kérjük, hogy csak olyan holmit adjanak le, amit még saját családtagjainknak is jó szívvel adnánk.)

CSAK az alább felsorolt tanszereket gyűjtjük:

-        füzetek, mappák

-        íróeszközök, körző, vonalzó

-        rajz- és technika eszközök
     (ragasztó, olló, színes papír, festék, ecset…)

-        első osztályos kellékek
     (színes korong, logikai készlet, színes rúd készlet, stb.)

-        torna felszerelés

-        tolltartó

-        iskolatáska

-        tornazsák

-          földrajz, történelem atlasz, függvénytábla (tankönyveket NEM tudunk fogadni!)

                                                                                                              Köszönettel: a Pasaréti Karitász


Kedves Testvérek!

* Hálásan köszönjük a kb. 500 kg tartós élelmiszert, melyet a gyűjtés hetében hoztatok. Az adományt 60 kisnyugdíjas, rászoruló és család között osztottuk szét.

 *Itt is szeretnénk megköszönni mindazoknak a szolgálatát, akik a krumpliebéd lebonyolításában segítettek, közös ünneppé varázsolva ezt a szerény ebédet. Ismét jó hangulatú közösségi programnak lehettünk részesei. És nagy-nagy köszönettel tartozunk azoknak, akik adományaikkal támogatták a jótékonysági akciót, melynek célja a délvidéki Bóka település és 7 hozzá tartozó templom liturgikus felszerelésének támogatása volt.

Isten fizesse meg Nektek a két akció során nyújtott szolgálatotokat, nagylelkű adományaitokat, mellyel a nehezebb sorsú társainknak nyújthattunk segítséget!

 
ÉLELMISZER GYŰJTÉS!!!

A püspöki konferencia idén is arra kéri a híveket, hogy a nagyböjtben külön figyelemmel forduljanak a rászoruló családok felé és lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszerrel segítsék a nehézségekkel küzdők mindennapi megélhetését. Ezért március 3. és 11. között várjuk az adományokat, amelyet a Pasaréti Karitász oszt szét a rászorulók között. Az adományokat a portán lehet majd leadni. Elsősorban melegíthető konzervételeket, levesport, májkrémet, száraztésztát, rizst, olajat várunk, de minden TARTÓS élelmiszert hálásan fogadunk.

Köszönettel: a Pasaréti Karitász

2017
Kedves Testvérek!


A Pasaréti Karitász 2017. évi munkájáról az alábbiakban olvashatnak:


* A nagyböjti élelmiszergyűjtés során 63 családnak, rászorulónak juttattunk el élelmiszercsomagot (összesen több mint 650 kg).
* A nyár folyamán 5 gyermek kapott hozzájárulást  táborozáshoz (összesen 45e Ft)
* Cigánypasztorációt támogattunk (gyerekek táboroztatása Kerecsenden, 50e Ft)

* Augusztus végén 15 családnak tudtunk iskolakezdési támogatást adni (315e Ft).
* Októberben jótékonysági "krumpliebédet" szerveztünk, melynek bevételével a Kárpátalján élők egészségügyi ellátását támogattuk.
* Hajléktalan férfiak számára gyűjtöttünk meleg sapkát, sálat, kesztyűt és új zoknit. Az adományt három hajléktalanokkal foglalkozó intézménynek juttatuk el.
* A kárpátaljai gyermekeknek 36 doboznyi édességet, fogkefét/fogkrémet, illetve kötelező olvasmányt adományoztak a hívek.
* Karácsonykor 56 élelmiszercsomagot osztottunk szét a környéken lakó rászorulóknak (nagycsaládoknak, nyugdíjasoknak), 395e Ft értékben.
* Alkalmanként gyógyszer és tüzelőanyag vásárlásával, illetve élelmiszer csomaggal tudtunk segíteni egy-egy nyugdíjast vagy a közüzemi számlák kifizetéséhez adtunk támogatást. 

* Segítettük egy-egy adomány célba juttatásában is.
* Nagyobb összegű pénzadományt küldtünk Teréz anya nővéreinek (hajléktalan ellátásra), a Szent Egyed Közösségnek (hajléktalan ellátásra és idősek táboroztatására), illetve a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának.

* Heti rendszerességgel látogatják önkénteseink a magányosan élő időseket.
* Több esetben a karitász tagok segítségével jutottak el az arra rászorulók orvoshoz, illetve szentmisére.

 
Köszönjük a karitász önkénteseinek az e területeken vállalt áldozatos munkát, amellyel sok rászoruló, illetve család mindennapjait könnyítette/könnyíti meg.
Köszönjük a testvérek – akár anyagi, akár tárgyi – adományait, munkáját és imádságát, amellyel a rászoruló családok, idősek és betegek életét vagy intézmények működését segítették. E karitatív munka anyagi részét a Szent Antal perselyből és más adományokból tudjuk fedezni.
Továbbra is kérjük a szíves támogatást!


Aki a környéken élő rászoruló, magányos emberről, családról tud, kérjük, jelezze a portán vagy a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen!
Szeretettel várjuk a katolikus lelkületű pasaréti hívek jelentkezését, akik – akár alkalmilag, akár rendszeresen – szívesen bekapcsolódnának a plébániai karitászmunkába.

Örömteli, békés, Isten áldásával kísért új esztendőt kívánunk!
                                                                                          a Pasaréti Karitász tagjai


Kedves Testvérek!

Köszönjük, hogy idén is nagy mennyiségű, 36 doboznyi adományt juttathattunk el karácsony előtt Kárpátaljára. A csokoládé és édesség mellett most fogkrémet és fogkefét is gyűjtöttünk, illetve magyar nyelvű kötelező olvasmányokkal segíthettük az ott élő családokat.
A rászorulók nevében is hálásan köszönjük a hajléktalan férfiak számára hozott meleg sálat, sapkát, kesztyűt és új zoknit. Az adományokat három hajléktalanokkal foglalkozó intézménybe juttattuk el.

ADVENTI AKCIÓK PASARÉTEN
Az advent közeledtével a Pasaréti Karitász az alábbi gyűjtéseket szervezi a "Tárjátok ki a szíveteket!" karitász-akció keretében:
* november 18-19.
hajléktalan férfiak részére gyűjtünk meleg sapkát, sálat, kesztyűt és kizárólag ÚJ zoknit. Az adományok a szentmisék után adhatók le a templom előterében.
* december 2-17.
a hagyományoknak megfelelően a kárpátaljai gyermekek részére várjuk a hívek édesség és fogkrém felajánlását.
Adományaikat hálásan köszönjük!


KUPAKGYŰJTÉS MÁTÉÉRT
Köszönjük az eddig összegyűlt kb. 50 kg kupakot, melyet az alább olvasható jó cél érdekében hoztak a hívek. A gyűjtés folyamatos; a kupakokat a főegyházmegyei karitász központhoz szállítjuk, ahonnan aztán Pécsre jut az adomány.
A plébánia karitász csoportja szeretne bekapcsolódni a Pécsi Egyházmegye kupakgyűjtő akciójába. A gyűjtést egy 3 éves pécsi kisfiú, Máté családja kezdeményezte és arra gyűjtenek, hogy születéskori oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedett kisfiúkat Ausztriában meg tudják operálni.
Kérjük, hogy a háztartásban feleslegessé vált műanyag kupakokat ne dobják ki, hanem hozzák el és adják le a templom portáján, hogy ezzel is segíteni tudjunk a kisfiú családjának. A gyűjtés folyamatos!!!

Kedves Testvérek!
A múlt hét során 650 kg-nyi tartós élelmiszer gyűlt össze. A karitász csoport tagjai 63 csomagot állítottak össze nagycsaládok és rászorulók részére, illetve juttattak egy hajléktalanokkal foglalkozó intézménynek is. Adományaikat hálásan köszönjük!


ÉLELMISZER GYŰJTÉS!!!

A püspöki konferencia idén is arra kéri a híveket, hogy a nagyböjtben külön figyelemmel forduljanak a rászoruló családok felé és lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszerrel segítsék a nehézségekkel küzdők mindennapi megélhetését. Ezért március 18. és 26. között várjuk az adományokat, amelyet a Pasaréti Karitász oszt szét a rászorulók között. Az adományokat a Szent Ferenc kápolna mellett lehet majd elhelyezni. Elsősorban melegíthető konzervételeket, levesport, májkrémet, száraztésztát, rizst, olajat várunk, de minden TARTÓS élelmiszert hálásan fogadunk.

Köszönettel: a Pasaréti Karitász2016

Kedves Testvérek!

A Pasaréti Karitász 2016. évi munkájáról az alábbiakban olvashatnak:

 • A nagyböjti élelmiszergyűjtés során 61 családnak, rászorulónak juttattunk el élelmiszercsomagot (összesen több mint 750 kg).

 • A nyár folyamán 2 gyermek kapott hozzájárulást táborozáshoz (összesen 32e Ft).

 • Augusztus végén 1 családnak tudtunk iskolakezdési támogatást adni (20e Ft).

 • Októberben ruhabörzét szerveztünk, melynek bevételét a rászorulókra fordítottuk, illetve a megmaradt gyermekruhákat családokhoz, gyermekotthonba, adományboltba juttattuk el.
 • A kárpátaljai gyermekeknek 32 doboznyi édességet adományoztak a hívek.
 • Karácsonykor 58 élelmiszercsomagot osztottunk szét a környéken lakó rászorulóknak (nagycsaládoknak, nyugdíjasoknak), 300e Ft értékben.

 • Alkalmanként gyógyszer és tüzelőanyag vásárlásával, illetve élelmiszer csomaggal tudtunk segíteni egy-egy nyugdíjast vagy a közüzemi számlák kifizetéséhez adtunk támogatást. Segítettük egy-egy adomány célba juttatásában is.

 • Nagyobb összegű pénzadományt küldtünk Teréz anya nővéreinek, a „Csak Egyet” Szolgálatnak, illetve a Szent Egyed Közösségnek hajléktalan ellátásra, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának.

 • Heti rendszerességgel látogatják önkénteseink a magányosan élő időseket.

 • Több esetben a karitász tagok segítségével jutottak el az arra rászorulók orvoshoz, illetve szentmisére.

 

Még két rövid történet:

A Kárpátalja számára tartott csokigyűjtéskor hallottuk, hogy valaki úgy hozta el az adományát, hogy előzőleg a munkahelyén tartott egy kis előgyűjtést, hadd halljanak róla máshol is.

A másik: Idén karácsony előtt minden nyugdíjas kapott 10.000Ft értékű Erzsébet-utalványt. Szinte rögtön megjelentek nálunk is az utalványok: volt, aki elhozta borítékban, de találtunk a Szent Antal perselyben is. Nagyon szívet melengető érzés, hogy valahol elindul egy jó kezdeményezés, és rögtön terjed tovább, ezáltal még több embernek örömet szerezve.

 

Köszönjük a karitász önkénteseinek az e területeken vállalt áldozatos munkát, amellyel sok rászoruló, illetve család mindennapjait könnyítette/könnyíti meg.

Köszönjük a testvérek – akár anyagi, akár tárgyi – adományait, munkáját és imádságát, amellyel a rászoruló családok, idősek és betegek életét vagy intézmények működését segítették. E karitatív munka anyagi részét a Szent Antal perselyből és más adományokból tudjuk fedezni.

Továbbra is kérjük a szíves támogatást!

Aki a környéken élő rászoruló, magányos emberről, családról tud, kérjük, jelezze a portán vagy a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen!

Szeretettel várjuk a katolikus lelkületű pasaréti hívek jelentkezését, akik – akár alkalmilag, akár rendszeresen – szívesen bekapcsolódnának a plébániai karitászmunkába.

Örömteli, békés, Isten áldásával kísért új esztendőt kívánunk!

a karitász-csoport tagjai


Kedves Testvérek!
Hálásan köszönjük a nagy mennyiségű - 32 nagy doboznyi - csokoládé és édesség adományt, amellyel a kárpátaljai gyermekeket ajándékozhattuk/ajándékozhatjuk meg. 8 doboz már Mikulásra eljutott a családokhoz; 24 doboz kiszállítása folyamatban van.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CSOKIGYŰJTÉS A KÁRPÁTALJAI GYEREKEK JAVÁRA

Idén is szeretettel várjuk a hívek - gyermekek és felnőttek - csokoládé és édesség felajánlásait, hogy ezzel is szebbé tegyük a Kárpátalján élő gyermekek adventjét.
Az adományokat a templom portáján lehet leadni november 28. és december 12. között. (Édességen kívül semmilyen más adományt NEM tudunk fogadni!)
Hálás köszönettel: a Pasaréti Karitász

Kedves Testvérek!
Hálásan köszönjük a múlt hét folyamán hozott tartós élelmiszert, illetve az erre szánt pénzadományokat. A 782 kg élelmiszerből 61 csomagot állítottunk össze a környékbeli nagycsaládosok, illetve rászorulók részére.
Áldott húsvétot kívánunk!
Kedves Testvérek!
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Katolikus Karitász idén is élelmiszergyűjtést szervez a rászorulók megsegítésére. Az adománynak szánt tartós, nem romlandó élelmiszereket a templom bal oldalán lévő Szent Ferenc oltárnál lehet elhelyezni vagy a portán lehet leadni. (Elsősorban konzerv készételeket, májkrémet, stb. várunk, de minden élelmiszer adományt köszönettel fogadunk.)
A gyűjtés március 6. vasárnaptól március 13. vasárnapig tart. Az élelmiszereket a plébániai karitász csoport tagjai juttatják majd el a rászorulókhoz.
Adományaikat hálásan köszönjük!

2015

Kedves Testvérek!

A Pasaréti Karitász elmúlt évi munkájáról az alábbi összefoglalót osztjuk meg:

 • A nagyböjti élelmiszergyűjtés során 65 családnak, rászorulónak juttattunk el élelmiszercsomagot (összesen több mint 800 kg).

 • Tárgyi gyűjtést szerveztünk a Kárpátalján működő ferences misszió által támogatott családok javára.

 • A nyár folyamán 21 gyermek kapott hozzájárulást a gyerekek táborozásához (összesen 141e Ft).

 • Augusztus végén 21 családnak tudtunk iskolakezdési támogatást adni (összesen 510e Ft).

 • Karácsonykor 57 élelmiszercsomagot osztottunk szét a környéken lakó rászorulóknak (nagycsaládoknak, nyugdíjasoknak), 315e Ft értékben.

 • Alkalmanként gyógyszer és tüzelőanyag vásárlásával, illetve élelmiszer csomaggal tudtunk segíteni egy-egy nyugdíjast vagy a közüzemi számlák kifizetéséhez adtunk támogatást. Segítettük egy-egy adomány célba juttatásában is.

 • Nagyobb összegű pénzadományt küldtünk Teréz anya nővéreinek, a „Csak Egyet” Szolgálatnak, illetve a Szent Egyed Közösségnek hajléktalan ellátásra, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának, valamint Orosz István atyának Ózdra a cigány-pasztorációs munkájuk támogatására.

 • Támogattuk a Klarissza nővéreket, a szécsényi gyerekek táborozását, az arlói nővérek cigánypasztorációját, a Hűvösvölgyi Gyermekotthont, a biatorbágyi fogyatékkal élők foglalkoztatóját.

 • Heti rendszerességgel látogatják önkénteseink a magányosan élő időseket.

 • Több esetben a karitász tagok segítségével jutottak el az arra rászorulók orvoshoz, illetve szentmisére.

 • A 3 éve megkezdett önkéntes munka is folytatódott a Cseppkő utcai Gyermek­ott­hon­ban, illetve megkezdődött a korrepetálás a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban is.


Köszönjük a karitász önkénteseinek az e területeken vállalt áldozatos munkát, amellyel sok rászoruló, illetve család mindennapjait könnyítette/könnyíti meg.

Köszönjük a testvérek – akár anyagi, akár tárgyi – adományait, munkáját és imádságát, amellyel a rászoruló családok, idősek és betegek életét vagy intézmények működését segítették. E karitatív munka anyagi részét a Szent Antal perselyből és más adományokból tudjuk fedezni.

Továbbra is kérjük a szíves támogatást!

Aki rászoruló, magányos emberről, családról tud a plébánián, kérjük, jelezze!

Szeretettel várjuk a katolikus lelkületű pasaréti hívek jelentkezését, akik – akár alkalmilag, akár rendszeresen – szívesen bekapcsolódnának a plébániai karitászmunkába.

Örömteli, békés, Isten áldásával kísért új esztendőt kívánunk!

a karitász-csoport tagjai

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GYŰJTÉS KÁRPÁTALJÁRA

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szeretettel kérjük a gyermekeket és  a családokat, hogy édesség-felajánlással segítsék a kárpátaljai gyermekek megajándékozását. A csokoládét, szaloncukrot, egyéb édességet december 13-ig lehet leadni a portán.
Adományaikat hálásan köszönjük!

Kedves Testvérek!

Az alábbiakban olvashatják a kárpátaljai ferences misszió karitász munkatársainak köszönőlevelét.

Kedves Pasaréti Jótevőink!

Ezúton szeretnénk megköszönni adományaikat, amelyeknek nagy hasznát vesszük. Önöknek köszönhetően több gyermeknek sikerült örömöt szerezni a játékokkal, kifestőkkel, motorokkal. A szülők terheit könnyítettük a ruhanemű és iskola felszerelés pótlásával.Néhány család némi technikai eszközhöz is juthatott.
Külön köszönet azoknak, akik munkájukat és idejüket nem sajnálva vállalták a szortírozást és szállítást.

A Jó Isten áldását kívánjuk minden pasaréti jótevőnkre!

Hálás szeretettel:

                             a Nagyszőlősi Karitász munkatársai

----------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖSZÖNET

A Kárpátalján szolgáló ferences testvérek és az ott élő családok nevében is hálásan köszönjük az igen nagy mennyiségű, kb. teherautónyi adományt. A csomagok elszállítása megkezdődött; a rászorulókhoz történő eljuttatása folyamatosan történik majd.

Pasaréti Karitász

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ADOMÁNYGYŰJTÉS KÁRPÁTALJÁNAK

a Pasaréti Szent Antal Plébánia Karitász csoportja – a nagyszőlősi testvérekkel egyeztetve – gyűjtést szervez a kárpátaljai ferences misszió és az ott élő magyar hívek – családok és gyermekek – támogatására.

Szeretettel várjuk az alább felsorolt - kizárólag még használható, tiszta és jó állapotú - adományokat:

- gyerekruha

- gyerekcipő

- csecsemőholmi

- játék, akár kismotor, bicikli is (könyvet NEM várnak!)

- hősugárzó, rezsó, vasaló, mikrohullámú sütő, zsebrádió

- fogkefe és fogkrém gyermekek részére

- iskolaszer

Az adományokat 2015. szeptember 7-20. között lehet leadni a templom portáján. (H-SZO.: 8.00-20.00, V.: 8.00-12.00)

Csak a felsorolt adományokat tudjuk fogadni és eljuttatni Kárpátaljára!!!

KÖSZÖNET

A megajándékozottak nevében is hálásan köszönjük a kedves Testvéreknek a nagyböjti gyűjtés során hozott 835 kg tartós élelmiszert. Az adományt 65 rászorulónak, nagycsaládnak osztottuk szét. Az élelmiszer egy részét a "Csak Egyet" Szociális Szolgálatnak juttattuk el, ezzel is segítve a hajléktalanok étkeztetését.

2014

BESZÁMOLÓ A 2014-ES ÉVRŐL

Kedves Testvérek!

Hitünk akkor válik élővé, ha az cselekedeteinkben is megmutatkozik. Ki-ki a maga módján, lehetőségeihez mérten és életállapotának megfelelően nap, mint nap próbálja megélni Krisztus tanítását családjában, környezetében vagy éppen a munkahelyén. Külön öröm számunkra, hogy sokan a plébániai karitász csoporthoz csatlakozva szeretnék még teljesebbé tenni hitéletüket.

Ennek köszönhető, hogy ebben az évben 55 fő vett részt folyamatosan vagy alkalmanként a karitatív munkában. Ebből 30 fő a Cseppkő utcai gyermekotthonban vállalt önkéntes feladatot, 25 fő pedig az idősek mindennapjainak könnyebbé tételében segít.

Az év során folyamatosan érkeztek hozzánk jelzések, kérések, melyeknek - erőnkhöz mérten, - igyekeztünk eleget tenni.

Köszönjük a testvérek (akár anyagi, akár tárgyi) adományait, munkáját és imádságát, amellyel a rászoruló családok, idősek és betegek életét vagy intézmények működését segítették. (A karitatív munka anyagi részét a Szent Antal perselyből és más adományokból tudjuk fedezni.)

 • A húsvét előtti élelmiszergyűjtés során 54 családnak, rászorulónak juttattunk el élelmiszercsomagot.
 • Tárgyi gyűjtést szerveztünk a Cseppkő utcai Gyermekotthon, a csobánkai és a nagyalásonyi iskola javára, illetve egy nehéz körülmények között élő várandós édesanyának gyűjtöttünk babaholmit.
 • A nyár folyamán számos család kapott hozzájárulást a gyerekek táborozásához (összesen 580e Ft).
 • Augusztus végén 17 rászoruló családnak tudtunk iskolakezdési támogatást adni (összesen 515e Ft).
 • Karácsonykor 60 élelmiszercsomagot osztottunk szét a környéken lakó rászorulóknak (nagycsaládoknak, nyugdíjasoknak).
 • Alkalmanként gyógyszer és tüzelőanyag vásárlásával, illetve élelmiszer csomaggal tudtunk segíteni egy-egy nyugdíjast vagy a közüzemi számlák kifizetéséhez adtunk támogatást.
 • Nagyobb összegű pénzadományt küldtünk Teréz anya nővéreinek, a „Csak Egyet” Szolgálatnak, illetve a Szent Egyed Közösségnek hajléktalan ellátásra, illetve a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának.
 • Heti rendszerességgel látogatják önkénteseink a magányosan élő időseket.
 • Több esetben a karitász tagok segítségével jutottak el az arra rászorulók orvoshoz, illetve szentmisére.
 • Segítettünk a Hűvösvölgyi Gyermekotthon növendékei és dolgozói által készített bejglik árusításában.
 • Folytatódott és „láthatóbbá vált” a 2 éve megkezdett önkéntes munka a Cseppkő utcai Gyermekotthonban, ahol mára már 30 fő vesz részt a gyerekek korrepetálásában. 
 • Az idei évben is számos esetben nyújtott segítséget a műszaki karitász.

Továbbra is szeretnénk segíteni a környéken lakó magányos, idős embereket az önkéntes, „szaktudást” nem, de időt, odaszánást és felebaráti szeretetet nagymértékben igénylő munkával (bevásárlás, felolvasás, sétára vagy orvoshoz kísérés, kórházi beteglátogatás).

Köszönjük a karitász önkénteseinek az e területeken vállalt áldozatos munkát, amellyel sok rászoruló, illetve család mindennapjait könnyítette/könnyíti meg.

Szeretettel kérjük továbbra is a Testvéreket, hogy ha tudnak a környezetükben olyan rászorulóról, akinek segítséget jelenthet a karitász csoport munkája, jelezzék azt a portán keresztül, vagy a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen. Aki pedig szeretne bekapcsolódni a karitász munkájába, ugyanezen a módon tud jelentkezni.

Örömteli, békés, Isten áldásával kísért új esztendőt kívánunk!

a karitász-csoport tagjai


KARITÁSZ HÍREK

Kedves Testvérek!

Az adventi időszak beköszöntével ismét szeretettel kérjük, hogy aki környezetében magányosan élő, rászoruló emberekről tud, jelezze felénk a szokott módon (a portán vagy a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen). Tegyünk közösen azért, hogy karácsonykor mindenki lelkében fény gyúlhasson és a kis Jézus mindannyiunk szívében és otthonában megszülethessen!
Várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a plébániai karitászmunkába: az idősek segítése mellett (bevásárlás, beszélgetés, sétára kísérés, stb.) a Cseppkő utcai Gyermekotthonban végzett szolgálatban (korrepetálás) szükség van jószándékú, segítő emberekre.

Szeretettel tájékoztatunk Benneteket arról, hogy a Szent Antal persely bevételéből idén is több alkalommal támogattunk nagyobb összegekkel olyan intézményeket, közösségeket, akik professzionális módon foglalkoznak hajléktalanokkal. Az adományokat ezúton is hálásan köszönjük, egyúttal szeretettel kérjük, hogy ilyen módon támogassátok a fedél nélkül élőket.


Munkatársakat keresünk...

1.) A plébániai karitász olyan - segítő szolgálatra elhivatott - hívek jelentkezését várja, akik heti rendszerességgel tudnak idős embereket látogatni, illetve részükre bevásárolni.

Jelentkezni a templom portáján, illetve a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen lehet.

2.) A plébániai karitász ismételten gyermekotthoni munkára keres önkéntes segítőket a Cseppkő utcai gyermekotthonba  (1025 Budapest, Cseppkő utca 74., Kapy út tetején). Szükség lenne olyan lelkes segítőkre, akik késztetést éreznek arra, hogy családjuktól külön élő 3-18 éves gyerekekkel foglalkozzanak.

Különösen hívjuk mindazokat, akik heti rendszerességgel tudnának általános és középiskolás tantárgyak (magyar, matematika, idegen nyelvek stb) korrepetálásában segíteni hétköznap délután (legkésőbb 17 órai kezdéssel!) vagy hétvégén.

Fontos, hogy olyanok jelentkezzenek, akik előreláthatóan hosszú távon (minimum fél év) is tudják ezt vállalni, mivel a gyerekeknek nagyon számít a stabilitás, hogy érezhessék, valóban fontosak valaki számára.

Szeretettel bátorítunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk, ha ideje és lehetősége van erre. Jelentkezéseket és bármilyen kérdést a következő elérhetőségen várunk – pasaret.cseppko@gmail.com 

Segítségeteket előre is köszönjük!


A nagyalásonyi iskola tanárai és diákjai nevében hálásan köszönjük a nekik szánt iskolaszer és játék adományokat. A kisbusz mennyiségű adomány a nyár folyamán eljutott az iskolába. Isten áldása legyen minden kedves adakozó testvéren!


Gyűjtés a nagyalásonyi iskola javára

A plébániai karitász ismét gyűjtést szervez a nagyalásonyi iskola (Bakony) gyermekei javára. A tiszta és még használható állapotú gyermekruha-, cipő-, játék- és iskolaszer adományokat június 13-22. között lehet elhelyezni a Szent Ferenc oltárnál, illetve a portán lehet leadni.  (Fontos: gyerekeknek gyűjtünk; csak használható ruhát, cipőt, játékot, iskolaszert gyűjtünk; 06.22-át követően adományokat nem tudunk fogadni!)

A játékokat illetően elsősorban társasjátékot és szabadban játszható (tollas, habtenisz, labda, frizbi, stb.) játékokat várunk, iskolaszerek közül pedig minden olyan írószert, festéket, zsírkrétát, filctollat, füzetet, színespapírt, stb. szívesen fogadunk, amelyeket még tudnak használni a rászoruló gyermekek.

Kedves Testvérek!

A nagyböjti gyűjtés során közel 800 kg tartós élelmiszert tudtunk szétosztani a rászorulók között. Az 54 csomagot nyugdíjasoknak, illetve nagycsaládosoknak juttatuk el.

Az ő nevükben is hálásan köszönjük az adományokat!


BESZÁMOLÓ A 2013-AS ÉVRŐL

Kedves Testvérek!

Idén is örömmel és hálás szívvel számolunk be a pasaréti karitász-csoport tevékenységéről.

Az év során folyamatosan érkeztek hozzánk jelzések, kérések, melyeknek - erőnkhöz mérten, - igyekeztünk eleget tenni.

Köszönjük a testvérek (akár anyagi, akár tárgyi) adományait, munkáját és imádságát, amellyel a rászoruló családok, idősek és betegek életét vagy intézmények működését segítették.

 • A húsvét előtti élelmiszergyűjtés során közel 60 családnak, rászorulónak juttattunk el élelmiszercsomagot.

 • Tárgyi gyűjtést szerveztünk a nagymarosi árvízkárosultak, a Cseppkő utcai Gyermekotthon, illetve a csobánkai és a nagyalásonyi iskola javára.

 • A nyár folyamán számos család kapott hozzájárulást a gyerekek táborozásához.

 • Augusztus végén 19 rászoruló családnak tudtunk iskolakezdési támogatást adni.

 • Karácsonykor 56 élelmiszercsomagot osztottunk szét a környéken lakó rászorulóknak (nagycsaládoknak, nyugdíjasoknak).

 • Alkalmanként gyógyszer és tüzelőanyag vásárlásával tudtunk segíteni egy-egy nyugdíjast vagy a közüzemi számlák kifizetéséhez adtunk támogatást.

 • Nagyobb összegű pénzadományt küldtünk Teréz anya nővéreinek hajléktalan ellátásra, illetve a gyöngyösi Autista Segítő Központnak.

 • Heti rendszerességű látogatást szerveztünk több környéken lakó, idős, egyedül élő számára és több esetben segítettek önkénteseink orvoshoz kísérésben is.

 • Segítettünk a Hűvösvölgyi Gyermekotthon növendékei és dolgozói által készített bejglik árusításában.

 • Folytatódott a tavaly megkezdett önkéntes munka a Cseppkő utcai Gyermekotthonban.

Köszönjük azoknak a testvéreknek a felajánlását is, akik segítséget nyújtottak abban, hogy az idősek és betegek eljussanak a szentmisére. Erre a lehetőségre különösképpen is szeretnénk felhívni a segíteni kész illetve a segítséget kérő testvérek figyelmét!

Továbbra is szeretnénk segíteni a környéken lakó magányos, idős embereket az önkéntes, „szaktudást” nem, de időt, odaszánást és felebaráti szeretetet nagymértékben igénylő munkával (bevásárlás, felolvasás, sétára vagy orvoshoz kísérés, kórházi beteglátogatás).

A családoknak gyermekfelügyelet- és (csaknem minden tárgyból) korrepetálás-közvetítéssel tudunk segíteni.

Köszönjük a karitász önkénteseinek az e területeken vállalt áldozatos munkát, amellyel sok rászoruló, illetve család mindennapjait könnyítette/könnyíti meg.

Szeretettel kérjük továbbra is a Testvéreket, hogy ha tudnak a környezetükben olyan rászorulóról, akinek segítséget jelenthet a karitász csoport munkája, jelezzék azt a portán keresztül, vagy a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen. Aki pedig szeretne bekapcsolódni a karitász munkájába, ugyanezen a módon tud jelentkezni.

A Jóisten áldását kívánjuk az új esztendő minden napjára!

a karitász-csoport tagjai


KÖSZÖNET

A nagyalásonyi iskola tanítónője az alábbi levélben köszönte meg a nekik gyűjtött adományokat. Ezúton köszönjük mi is a hívek nagylelkű segítségét, amellyel nem csak a a nagyalásonyi iskolát, hanem a gyermekotthont és a nagymarosi árvízkárosultakat is segítették.

   Kedves Pasaréti Gyülekezet!

Ezúton szeretném hálámat kifejezni Önöknek, hogy a hányatott sorsú tanítványaim számára ennyi szép és kedves tárgyat adakoztak.

Az osztályba hét környékbeli faluból járnak a Nagyalásonyi Általános Iskolába. A harmadik osztályos tanulók zöme túlkoros, mind szociálisan, mind etnikailag hátrányos helyzettel bírnak.

Mindennapjainkban néha már az oktatás rovására megy a nevelés. Nehéz az éhező, zaklatott, piszkos kisgyermek figyelmét lekötni, tanulásra motiválni. Ezért gyakran az élet és az aktuális helyzet felülírja a tanmenetet.

Ehhez a neveléshez, a komfortérzet javításához járultak Önök hozzá az írószerekkel, könyvekkel, társasjátékokkal, és könnyítették meg a harminc család életét a ruhákkal és plüss-állatkákkal, hiszen a kistestvéreknek is jócskán jut belőlük.

Magam is hívő emberként hiszem, hogy a keresztény jézusi szeretet nem csak eszmékben, hanem aktív cselekedetekben is megnyilvánul. Ebben Önök példamutatóan élen járnak, hogy ismeretlenül is kinyilvánították jó szándékukat.

Az Úr áldását kérem Önökre imádságaimban, hogy Isten éltesse Önöket irgalmas cselekedeteikben és szeretetmunkájukban!

Maradok elismerő, őszinte tisztelettel Önök iránt:

Benedek Andrea

Doba, 2013.július 23.A plébániai karitász szolgálatról

Amiben segíteni tudunk:

- idősek, rászorulók segítése: bevásárlás, felolvasás, sétára kísérés, kórházi beteglátogatás, pasztoráció, misére szállítás autóval

- családoknak: gyermekfelügyelet-közvetítés, korrepetálás-közvetítés.

A felsorolt szolgálatokra folyamatosan lehet jelentkezni  a templom portáján vagy a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen.

Keresünk még önkénteseket kisebb műszaki javításokhoz is.

Szintén ide várjuk mindazok jelzését is, akik ismernek a környezetükben segítségre szoruló családokat, időseket.

Várva a további kéréseket, felajánlásokat

a Karitász csoport tagjaiBeszámoló - a 2012-es évről

Kedves Testvérek!

Hálás szívvel számolunk be a pasaréti karitász-csoport 2012-es évi tevékenységéről.

Az elmúlt év során sokan keresték föl a plébániai karitászt és számos esetben próbáltunk segítséget adni. Köszönjük a testvérek adományait, amellyel a rászoruló családok, idősek és betegek életét segíthettük.

 • A húsvét előtti élelmiszergyűjtés során több, mint ötven családnak, rászorulónak juttattunk el élelmiszercsomagot.

 • A nyár folyamán számos család kapott hozzájárulást a gyerekek táborozásához.

 • Augusztus végén sok rászoruló családnak tudtunk iskolakezdési támogatást adni.

 • Novemberben egy hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó csobánkai iskolának szerveztünk gyűjtést.

 • Karácsonykor 61 élelmiszercsomagot osztottunk szét a környéken lakó rászorulóknak (nagycsaládoknak, nyugdíjasoknak).

Hasonlóképpen köszönjük azoknak a testvéreknek a felajánlását, akik segítséget nyújtottak abban, hogy az idősek és betegek eljussanak a szentmisére. Erre a lehetőségre különösképpen is szeretnénk felhívni a segíteni kész illetve a segítséget kérő testvérek figyelmét!

A Kájoni János Ferences Közösségi Házban működő Gondozási Központ munkatársainak a szolgálatát is szeretnénk segíteni az önkéntes munkával. Mivel nagyon sok idős, beteg ellátottjuk van, számítanak is arra, hogy a „szaktudást” nem, de időt, odaszánást és felebaráti szeretetet nagymértékben igénylő tevékenységbe mielőbb be tudunk kapcsolódni (bevásárlás, felolvasás, sétára kísérés, kórházi beteglátogatás, pasztoráció). Ennek érdekében folyamatos kapcsolatot tartunk a Gondozási Központtal.

A családoknak gyermekfelügyelet- és (csaknem minden tárgyból) korrepetálás-közvetítéssel tudunk segíteni.

Amiben nem tudunk a plébánián segíteni: a hajléktalanok helyi szintű ellátása. Őket a plébánia az ellátásukat szolgáló speciális intézményeken (pl. a Katolikus Karitász vagy a Máltai Szeretetszolgálat, stb.) keresztül segíti. Ezért – a  Plébániával együtt – hangsúlyozottan kérjük, hogy a templom előtt kéregető hajléktalanokat elsősorban a Szent Antal persely útján támogassák, pénzadományt a templom előtt ne adjanak nekik. Ezzel sok kellemetlenségtől óvjuk meg egymást. Köszönjük!

24 órás betegfelügyeletben is többen kérték a segítségünket. Mivel a karitászcsoport tagjai munka vagy iskola mellett végzik az önkéntességet, ilyen jellegű feladatot nem tudunk vállalni.

A hívek közül többen ajánlottak fel tárgyi adományokat (pl. ruha, bútor, stb.) is: ezzel kapcsolatosan itt szeretnénk jelezni, hogy mivel tároló helyiséggel nem rendelkezünk, ezért ezeket nem tudjuk fogadni, de szívesen próbálunk közvetíteni az adományt felajánlók és a rászorulók között. Akár a környéken lakóknak, akár más intézmények gondozottjainak (pl. a VIII. kerületben működő hajléktalan óvodások!) lehet hasznos egy-egy felajánlás.

Szeretettel kérjük továbbra is a Testvéreket, hogy ha tudnak a környezetükben olyan rászorulóról, akinek segítséget jelenthet a karitász csoport munkája, jelezzék azt a portán keresztül, vagy a pasaret.karitasz@gmail.com e-mail címen. Aki pedig szeretne bekapcsolódni a karitász munkájába, ugyanezen a módon tud jelentkezni. (Nagy szükség lenne önkéntesekre a kisebb műszaki javításokhoz is.)

Várva a további kéréseket és jelentkezéseket:

a Karitász-csoport tagjai