Aktuális hírek

- A 2017. november 10., pénteken és 11., szombaton 19.30 órakor kezdődő Ferences Triptichon előadásra meghívónkat itt és itt olvashatja.

- Reneszánsz Misetételek hangzanak el az Istvánffy Kamarakórus előadásában a 18.00 órás miséken.

- A Rendtartomány új vezetése döntött a jövő évi helyezésekről: augusztustól Antal atya Szentkútra, Didák testvér és Zalán atya a Margit körúti rendházba kerül, helyükre Komáromi Előd és Kálmán Peregrin atya érkezik.

- Megjelent a Pasaréti Körkép magazin tavaszi száma - a templomban megtalálható vagy itt letölthető.

- A Ferences Rendtartomány kiadásában megjelent Celanoi Tamás nemrég megtalált Szent Ferenc életrajzának magyar fordítása – a könyv a portán megvásárolható.

- Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy idén se feledkezzenek meg a kétszer 1%-os rendelkező nyilatkozatokról. Fontos információ, hogy a „nullás” rendelkezés (nulla forint adóösszegről szóló) is számít, hiszen az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az egyházak működéséhez. (Részletek a http://johelyrekerul.hu/ és a www.pfa.hu címeken, illetve a programfüzetben és a faliújságon.)

- A plébánia és a Kájoni Ház programjait tartalmazó programfüzet itt található.

- Az aktuális, eheti plébániai hirdetések itt találhatók.

- A Pasaréti Körkép 2016 őszi száma - itt letölthető.

- A tanév hitoktatási rendje itt található.

- A plébánián működő 46-os Kapisztrán Szent János Cserkészcsapat toborzó információi itt.

- A Pasaréti Körkép 2016 tavaszi száma - itt letölthető.

- "A mi arcaink - pasaréti körkép" címmel jelent meg 2015 őszén a plébániánk életét és közösségeit bemutató magazinújság. Az újság itt megtekinthető.

- 2015. november elejére célegyenesbe kerültek a torony felújítási munkálatai.
   Mi is történt
a felújítás során?
Az apróbb repedéseket is szemrevételezve a szakvélemények alapján és a tartós eredmény érdekében szükségessé vált a bauxitbetonból készült torony két hengeres-pilléres szerkezeténél a teljes vakolat leverése és az oszlopok visszacsiszolása a betonvasig. Szeptemberben megtörtént a beton-acél korrózióvédelme, a betonszerkezet impregnálása, melyet majd a betonpótlás, vakolás, végül a torony teljes felszínének lefestése követett. A műemléki és a statikai előírásoknak megfelelően elvégzett munkák során a bádogos felületeket is felújítottuk, a keresztet lefestettük, és az üveg szerkezeteket mellett a kivilágítást is megújítottuk. A már lényegében kész munkákról ez a videófelvétel tájékoztat, ill. képeken itt lehet megtekinteni.

- A háború sújtotta Ukrajna magyarok lakta vidékén a mindennapi megélhetés is egyre nagyobb gondot okoz. Ma már egy átlag nyugdíj értéke nem éri el a 9.000 forintot, a minimálbér alig több mint 10.000 forintot ér, miközben az élelmiszerárak napról napra drasztikusan emelkednek. Az adományokat a Ferences Alapítványon keresztül lehet eljuttani "Kárpátalja" megjelöléssel – részletek itt.

- Te Deum laudamus címmel plébániánk kórusainak (Szent Antal kórus, Csibekórus, Pasaréti Ifjúsági Szkóla) közös jubileumi CD-kiadványa önköltségi áron a portán még megvásárolható.

-A Kájoni házban működő KILÁTÓ Mentálhigiénés Központ a lelki egészség megőrzéséhez különböző formában nyújt segítséget a hozzáfordulóknak: a képzett mentálhigiénés szakemberek tudásukkal, odafordulásukkal és empátiájukkal segítik a betérőket. A segítő beszélgetés és az önismereti csoport mellett sorstársi csoportok is működnek: édesanyák, párkeresők, elváltak ill. krízisben lévők számára. Részletek a Kilátó honlapján olvashatók.

- A Kájoni ház előadás-sorozatainak - Alapozó kurzus, Ferences Ifjúsági Kurzus, Szülősuli - hanganyagai és a plébániai lelkinapik felvételei a Pasaréti Ferences Alapítvány honlapján megtalálhatók és meghallgathatók.

- Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Pasaréti Plébániai Szaknévsort, melyben a plébánia olyan hívei találhatók, akik szaktudásukkal szívesen állnak rendelkezésre a plébánia tagjai számára. Köszönettel fogadunk további jelentkezéseket ill. ajánlásokat.

- Az Önkormányzat a szabályos és balesetmentes közlekedés érdekében a környéken régóta érvényes közlekedési rendnek megfelelően kihelyezte az eltűnt közlekedési táblákat, és megújította a figyelmeztető burkolati jeleket.
Az Önkormányzat munkatársaival egyetértésben kérjük a templomba érkező híveket, hogy figyeljenek a szabályos parkolásra! (Sajnos egyes szentmisék alatt nem egyszer látni a zebrán, a körforgalomban vagy a járdán szabálytalanul álló autókat.)
Kérjük, hogy mindannyiunk (és a saját pénztárcánk) érdekében figyeljünk oda a KRESZ betartására!

- Elindult a plébánia facebook oldala. Lájkoltad már?

- "Nagy figyelmeztetés" címmel terjed keresztény levelezőlistákon a végidős felhívás. Mennyire kell ezt komolyan venni? "Szenzációéhséget, a különleges dolgok iránti fogyasztói szemléletet érzek ki a Nagy Figyelmeztetés tálalásából. Aki rendszeresen olvassa az evangéliumokat és éli a lelkiéletet, annak nincs szüksége ilyesmire." – mondja Puskás Attila teológiai tanár. Olvasd el te is a teológiai tanárok véleményét!

- Az aktuális templomi hirdetések olvasásához kattints  ide (Plébánia/Hirdetések).

Nézegess képeket a plébánia életéből! - Farsang, Húsvét, Zarándoklat, Ovis évzáró, Papszentelés, Úrnapja, Nyári táborok, zarándoklatok, ezüstmise, templombúcsú...

- Modellvasút terepsztal készült a templomtorony 2. emeleti helyiségében. Játéklehetőség és bővebb információ itt található, vagy a zsilinszky.gyula@gmail.com címen kérhető.

- Kérjük, idén se feledkezzenek meg az adózók a személyi jövedelemadó (SZJA) 1+1 %-os rendelkezéséről: kérjük, a rendelkezés kitöltésével a plébániai életet segítő alapítványaink egyikét támogassák (Pasaréti Ferences Alapítvány vagy a Pasaréti Ferences Egyházzenei Alapítvány - adószámok, információk honlapunkon itt vagy a programfüzetben találhatók). Kérjük, időben adják fel adóbevallásukat, mert azt tapasztaltuk, hogy a határidő előtti utolsó napon feladott adóbevallásokban megjelölt egyszázalékos felajánlások már nem értek el a címzettekhez.