Aktuális hírek

Aktuális hírek

 

A honlapon bejelentkezés nélkül megtekinthetők a facebook oldal hírei is, itt.


Nagyheti gyóntatási rend
Már előre közöljük a gyóntatás és a gyóntatók rendjét  – a nagyhétre vonatkozóan. Jelezzük egyben, hogy a szent napok (csütörtök, péntek, szombat) idején, szinte 24 órában a rendelkezésükre állunk a kiengesztelődés szentségében való részesedés biztosítására, az esti szertartások alatt azonban  szünetel a gyóntatási szolgálat.

 

 

 

 


Nagyheti szertartások rendje

 

 


Programfüzet
Megjelent plébániai programfüzetünk tavasz-nyári példánya, amelyből a vonatkozó hónapok pasaréti eseményeiről tájékozódhatunk: http://pasaret.ofm.hu/programfuzet/

 

 

 

 


Pasaréti tavasz a szentmiséken
A tavasz megérkeztével a vasárnap 10.00 és 11.30-as miséken megnyitjuk az elkerített templomkertet – a templom Pasaréti út felé eső kertrészét-, ahová a templomhajó bal sarkában lévő ajtón lehet kimenni. Ezzel a lehetőséggel a türelmetlenebb gyerekekkel érkezők misehallgatási lehetőségeit szeretnénk segíteni, ugyanis itt kihangosító segítségével kapcsolódhatnak be a liturgiába. A hangerő szabályozóját a két ajtó találkozásánál érhetik el, ezzel az utcazajhoz mérten tudják igazítani a külső hang erősségét.


Pasaréti Körkép
Megjelent egyházközsegi újságunk nagyböjti száma. Nyomtatott formában április 4-től lesz elérhető a templomban.
Fontosabb témak: gyónási es gyóntatási gyakorlatunkrol, a kolostor 1959-es bezárasi tervérol es megmenekülésérol, felújítási terveinkről,  a húsvéti ünnep jelentőségéről, interjúk a plébániai élet különböző területeiről, személyiségeiről.

 


“Vár a tábor!”

Hittanos tábor Pécs-Sikonda helyszínen július 23-tól 27-ig.

Jelentkezés május 20-ig Levente vagy Efrém testvéreknél!

A jelentkezési lap innen letölthető.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

 


Lelki adoptálás

Látva azoknak az édesanyáknak a nehézségeit, akik abortuszon estek át és felismerve felelősségüket azokért a lelkekért, akik nem születhettek meg erre a világra, keresztény mozgalom alakult az értük való imádságra, amely Gyümölcsoltó Boldogasszony március 25-ei ünnepéhez kapcsolódik. Aki ebbe be akar kapcsolódni a www.lelkiadoptalas.hu oldalon található iránymutatók segítségével tájékozódhat erről.